Τι είναι η Πυθαγόρειος Αυτογνωσία

H  Πυθαγόρειος Αυτογνωσία (ΠΑείναι μία «Επιστημονική Τεχνική Διαχείρισης του Στρες, Αντιστροφής της βιολογικής Ηλικίας εγκατάσταση υγιεινών συμπεριφορών, Βελτίωσης Μνήμης και Ευεξίας»με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα.

Είναι μία καινοτόμος ολιστική μη φαρμακευτική τεχνική<γνωσιακής αναδόμησης> και εκπαίδευσης Υγείας, σχεδιασμένη σύμφωνα με τη νέα αντίληψη της Υγείας <Ιατρική του τρόπου ζωής βασισμένη σε Ιατρικές Αποδείξεις> (life style medicineevidencebased medicine).Εμπεριέχει και άλλες επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Αναπτύχθηκε, συνδυάζοντας  τη σύγχρονη Ιατρική έρευνα και τις αρχές της Πυθαγόρειας φιλοσοφίας -σύστημα αξιών– επικαιροποιώντας και προσαρμόζοντας αυτές στη σύγχρονη Εποχή  ενσωματώνοντας όλη την τελευταία επιστημονική γνώση της ιατρικής του τρόπου ζωής σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών επιστημονικών φορέων (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επιστημονικές εταιρείες, καθώς και τη διεθνή βιβλιογραφία ). Εμπλουτίζεται διαρκώς με τα νέα επιστημονικά δεδομένα.

Η ανάπτυξή της έγινε από τη διεξαγωγή συστηματικής έρευνας με τα πλέον αυστηρά επιστημονικά κριτήρια και πρωτόκολλα, και συνεχίζεται εδώ και 12 χρόνια. Η αποτελεσματικότητα της τεχνικής αυτής αναδεικνύεται από το πλήθος των δημοσιευμένων (εδώ με ένα κλίκ ανοίγει η Σελίδα με τις Δημοσιεύσεις ) σε έγκριτα ξενόγλωσσα  επιστημονικά περιοδικά αποτελεσμάτων της.

Είναι εύκολη στη πρακτική καθημερινή εξάσκησή της, ώστε το άτομο να μπορέσει να ελέγξει το στρες, το άγχος, να βελτιώσει τον ύπνο του και την υγεία του γενικά, να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, βάζοντας υγιεινές επιλογές και συμπεριφορές στην καθημερινή του ρουτίνα, αναπτύσσοντας έναν τρόπο ζωής που προάγει την υγεία, ενδυναμώνει την μνήμη, την αυτογνωσία τον αυτοέλεγχο και αυξάνει το συνολικό αίσθημα ικανοποίησης και ευεξίας από τη ζωή.

Η τεχνική ενεργοποιεί τη διαδικασία μίας βαθιάς πνευματικής ενδοσκόπησης, που επιτρέπει στο ίδιο το άτομο να εκτιμήσει, να ανταμείψει ή να επικρίνει τις πράξεις του ανεξάρτητα από τις τοξικές συνέπειες του στρεσογόνου γεγονότος και του αρνητικού συναισθήματος που αλλοιώνουν τη σκέψη και τις επιλογές. Συνολικά, η ΠΑ αποθαρρύνει το άτομο να μην λειτουργεί αυτόματα και απερίσκεπτα (π.χ. κατανάλωση γρήγορου φαγητού, λανθασμένες διατροφικές επιλογές, έλλειψη άσκησης, κάπνισμα, αλκοόλ, προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις στην προσωπική του ζωή και την εργασία, απουσία οργάνωσης, επιβαρυμμένο πρόγραμμα,  κτλ.) και προωθεί ένα τρόπο ζωής με νόημα, και ανταποδοτικότητα. Η τεχνική της Πυθαγορείου Αυτογνωσίας δίνει στο άτομο τη δυνατότητα να μπορέσει να σπάσει το φαύλο κύκλο η να προλάβει την εκδήλωση των επιβλαβών συνεπειών του στρες,  με τρόπο εύκολο, άμεσο και απολύτως πρακτικό, καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο μέσα στη μέρα. Όλα αυτά το άτομο τα επιτυγχάνει μέσα από την εκπαίδευσή του σε επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές  αποκτώντας τον έλεγχο των επιλογών του. Το άτομο διδάσκεται με επιστημονικά εργαλεία όπως ορίζουν τα επιστημονικά πρωτόκολλα διαχείρισης του στρες ..

Περισσότερα σχετικά με τη τεχνική

Η αποστολή για την προώθηση της ιατρικής νου-σώματος εξυπηρετείται αυτή τη στιγμή με την προσφορά του πρόσφατα εισαγόμενου και καινοτόμου προγράμματος της «Τεχνικής Πυθαγόρειας Αυτογνωσίας» (PSAT). Το PSAT έχει σχεδιαστεί με βάση την αρχαία Πυθαγόρεια Φιλοσοφία και υπαγορεύσεις που προτρέπουν και καθοδηγούν το άτομο, μέσω μιας καθημερινής σταδιακής γνωστικής διαδικασίας, σε καλύτερη αυτογνωσία και αυτοέλεγχο.

Μέσω του PSAT το άτομο θα μάθει να παρακολουθεί τον εαυτό του σε καθημερινή βάση και να κάνει αυτο-επιβραβευτικές τροποποιήσεις σε διάφορες πτυχές της καθημερινής του ζωής. Σύμφωνα με τον φιλόσοφο, η εσωτερική αρμονία μπορεί να εδραιωθεί με την ενεργοποίηση των κατάλληλων αυτο-στοχασμών που θα επιτρέψουν στο άτομο να αξιολογήσει, να επιβραβεύσει ή να επιπλήξει τις ενέργειές του χωρίς τοξικά αρνητικά συναισθήματα (όπως αυτά που προκαλούνται από αγωνία) που «μολύνουν» τους συνετούς.

 και αυτο-ανταμείβοντας τη σκέψη και τη λήψη αποφάσεων. Σύμφωνα με την Πυθαγόρεια φιλοσοφία, η μνήμη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του PSAT και πρέπει να επικαλείται σε κάθε δικαστική διαδικασία που πρέπει να εκτελέσει ο εγκέφαλος μέσω του αυτοστοχασμού.

 Γνωρίζουμε τώρα ότι οι αυτοαναστοχασμοί μέσω της μνήμης σε κατάσταση ηρεμίας εξυπηρετούνται από το δίκτυο προεπιλεγμένης λειτουργίας (DMN) στον εγκέφαλο. Είναι ενδιαφέρον ότι ένα «υγιές» DMN υπο-εξυπηρετεί την ηθική σκέψη, τη διαχείριση του άγχους και τις συμπεριφορές αυτο-επιβράβευσης και σχετίζεται επίσης με καλύτερες γνωστικές επιδόσεις, ποιότητα ζωής και ευεξία. Με λίγα λόγια, το PSAT αποθαρρύνει τις αυτοματοποιημένες καθημερινές συμπεριφορές που επηρεάζουν την υγεία, τη γνωστική και ψυχική ευεξία (π.